Over ons

Wat doen we? 

Healthcare4Ukraine is begin 2022 opgericht door samenwerking van de SAZ en PGGM. We leveren op aanvraag medicijnen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en medische instellingen in Oekraïne. Dit doen we door middel van fondsenwerving. Meer dan 95% van de fondsen gaat effectief naar hulp aan Oekraïne. Healthcare4Ukraine heeft een ANBI status. 

 

Hoe doen we dit?  

De ziekenhuizen vragen ons om medicijnen en medische hulpmiddelen. Met onze partners kijken wat we kunnen leveren. Aan alle wet- en regelgeving is voldaan o.a. door samenwerking met Brocacef en de IDA Foundation. 

Het Regional Hospital in Lviv ontvangt de medicijnen en medische hulpmiddelen. Daar coördineert een betrokken chirurg het transport via klein vervoer naar de lokale slachtoffers en patiënten in heel Oekraïne. Alles komt dus direct terecht bij de mensen die het nodig hebben. 

De transporten bestaan o.a. uit tourniquets (om mee af te binden), hemostatische verbanden (die zoveel mogelijk bloed absorberen), medische apparatuur, infuussystemen, dekens en slaapzakken maar ook generatoren, couveuses en zelfs twee ambulances en twee rapid response cars. En heel veel medicijnen.  

 

Wie doen dit? 

  • Inge de Wit (algemeen bestuurslid)
  • Edwin Velzel (algemeen bestuurslid)
  • Filip Zoeteweij (voorzitter)

Het beleidsplan van de stichting, het ANBI formulier en de verantwoording over het jaar 2022 kunt u als PDF inzien.